A-Service |
Referencias Sistemas automáticos de carga y descarga | A-Service

EEN GEAUTOMATISEERD PALLETMAGAZIJN BOUWEN future proof en optimaal klantvriendelijk

Als u dit kennisartikel gelezen heeft, weet u wat belangrijk is voor een geautomatiseerd palletmagazijn dat optimaal klantgericht is én toekomstproof.

Onze geautomatiseerde palletmagazijnen worden vaak gebouwd door system integrators, die bijzonder goed weten hoe een hoogbouwmagazijn maximaal functioneel kan opereren. Automatisering van de inbound, retrieval, transport en sequensing is steeds vaker gemeengoed. Er is echter 1 onderwerp waar system integrators zich (nog) niet mee bezig houden en dat is de automatisering van de outbound. Het is complexe materie. Kijk alleen al naar de opleggers, die zijn er in alle soorten en maten. Dat geldt ook voor de pallets en dan hebben we het nog niet eens gehad over verschillende laadpatronen.

Binnen 5 jaar kan ook outbound geautomatiseerd worden
De ontwikkelingen gaan echter snel. Ook het volledig automatiseren van de outbound laat niet lang meer op zich wachten. Zaak om daar nu alvast rekening mee te houden. Want de voordelen zijn groot:

1.   Optimaal tegemoet kunnen komen aan de wensen van uw (potentiële) klanten:

  •       Op elk moment van de dag laden
  •       Geen wachttijden (Just in time loading)
  •       Binnen 10 minuten laden
  •       Laden op losvolgorde (Just in sequens loading)
  •      Minder schade aan pallets

2.      Minder loonkosten
Economisch gezien zitten we weer in de lift omhoog en dat is altijd het moment waarop arbeidskrachten schaars worden. Daar waar veel vraag is, gaan de prijzen omhoog. Door outboundautomatisering zijn minder vakkrachten nodig. Dat is direct een antwoord op het tekort aan goede en gemotiveerde arbeidskrachten.

3.      Minder ziektekosten
De werkomstandigheden in magazijnen zijn zwaar. Neem bijvoorbeeld heftruckchauffeurs die dag in dag uit in en uit de oplegger rijden. Rugklachten liggen op de loer. Ook ploegendiensten en de grote temperatuurverschillen kunnen zorgen voor een hoger ziektecijfer. Door juist die taken te automatiseren, zullen de ziektekosten dalen.

4.      Betere benutting van de ruimte
Magazijnen moeten op logistieke knooppunten staan. Grond is daar kostbaar. Kiest u ervoor de outbound te automatiseren, dan betekent dat een ruimtebesparing van minimaal 50% voor de outbound.

5.      Hogere veiligheid
Jaarlijks zijn er in Nederland zo’n 1500 ongevallen met interne transportmiddelen en vallen er 7 dodelijke slachtoffers (bron: EVO). Niet alleen voor heftruckers zijn de omstandigheden onveilig, ook voor de omgeving. Automatisering van de outbound zorgt ervoor dat er minder mensen in de ruimte zijn en zo reduceert u de kans op ongelukken.


Houd rekening met de toekomst

Staat uw bedrijf voor keuzes die te maken hebben met het automatiseren van een hoogbouwmagazijn? Maak keuzes die toekomstproof zijn:

Kies voor hoogbouwkranen met extra capaciteit
Automatisering van de outbound vraagt meer capaciteit van hoogbouwkranen om het laadproces bij te kunnen houden. Zorg er dus voor dat hoogbouwkranen dit aankunnen, ook al is het nu nog niet nodig.

Splits pallet picking van transport ervan
Outbound automatiseren vraagt om piekcapaciteit. De meest simpele manier om daarvoor te zorgen, is door het picken van de pallet zoveel mogelijk te splitsen van de transport ervan. Dat kan bijvoorbeeld door rollenbanen in alle magazijngangen te installeren, parallel aan de hoogbouwkranen. De primaire functie van een hoogbouwkraan is het picken van pallets. De hoogbouwkraan plaatst de pallet op de rollen en kan vervolgens meteen de volgende pallet picken. Nu nog niet nodig, maar als outbound geautomatiseerd wordt, is het wenselijk dat er wel ruimte voor is.

Kies er niet voor vrachtwagenchauffeurs zelf te laten laden en lossen
Ze bestaan al, de zelfrijdende vrachtwagens. En misschien is het niet over 5 jaar, of zelfs over 10 jaar, maar over 15 jaar zijn ze niet meer weg te denken, zeker op vaste trajecten. Chauffeurs zelf laten laden en lossen kan dus nu misschien een goede oplossing zijn, straks is het dat niet meer.  >> Check deze link voor een voorbeeld.

EEN OPTIMALE VOORBEREIDING OP DE TOEKOMST
Heeft u vragen naar aanleiding van dit kennisdoc of wilt u sparren over het automatiseren van de outbound, bel gerust. Telefoon: 0541-521206.

>> download de pdf van dit kennisdoc

Meld u aan voor onze mailinglist

Elke update direct in uw mailbox?

Taal

DE|EN|FR|ES|
Ga naar de website