A-Service |
3d simulatie logistiek

3D SIMULATIE LOGISTIEKE PROJECTEN wij willen niet meer zonder

Heeft u dit artikel gelezen, dan weet u waarom 3d simulaties steeds meer onmisbaar onderdeel zijn van de bouw en inrichting van hoogbouwmagazijnen.  

Als specialist in het turnkey laad- en lossystemen geven we advies over het complete logistieke proces binnen magazijnen. Er is één tool die voor ons – en voor onze klanten – van onschatbare waarde blijkt. Dat is onze 3d-simulatie.

Onze opdrachtgevers nemen op die manier alvast een kijkje in hun eigen, nog te bouwen magaziin. Alles is weergegeven. De ruimte, de stellingen, voertuigen zoals heftrucks, smalle gangen trucks, rollenbanen, kettingbanen, haakse overzetters en de automatische laad- en lossystemen. De software weet ook hoe snel de voertuigen bewegen en hoeveel ruimte ze nodig hebben.

Staat de basis, dan kunnen we er alle mogelijke scenario’s op los laten. Onze opdrachtgevers zien direct waar logistieke stromen elkaar kruizen, waar heftrucks in de problemen komen en of ruimte optimaal benut is.

De grote voordelen van 3d simulatie:

  1. Het is lastig van te voren gemaakte aannames op basis van statische tekeningen te testen. Dankzij 3d simulaties weten we in een heel vroeg stadium wat wel en niet kan. Mogelijke bottle necks zijn direct zichtbaar. Dat bespaart niet alleen veel tijd, het voorkomt ook (dure) fouten.
  2. Eerder maakten we gebruik van alleen een CAD-tekening. De ervaring is dat die verschillend geïnterpreteerd werd door de verschillende partijen. Met deze simulatie weet iedereen precies waar het om gaat. In het begintraject is het systeem van waarde richting eindklanten en financiële dienstverleners die het project moeten ondersteunen. In het vervolgtraject is het een perfect praatplaatje voor de toeleveranciers.
  3. Een 3d simulatie geeft op een relatief eenvoudige manier de meest betrouwbare prognoses en duidelijk inzicht in bijvoorbeeld de maximale opslagcapaciteit, het aantal benodigde outbounddocs of de personeelsbehoefte in alle verschillende tijdspannes.

Het mooie is dat we – bij grotendeels geautomatiseerde magazijnen – na het bouwproces dezelfde simulatie kunnen gebruiken voor de visualisatie van het logistieke proces. We kunnen simulatie namelijk aansluiten op de uiteindelijke besturing van de intra logistiek. Dat maakt het voor operators nog gemakkelijker om met het systeem te werken.

Wij zijn behoorlijk enthousiast, dat moge duidelijk zijn. Het maakt de conceptfase gemakkelijker, sneller en het geeft zoveel meer inzicht. Voordat u begint te bouwen heeft u al de zekerheid dat het allemaal precies werkt zoals u voor ogen hebt.

Heeft u vragen, opmerkingen of bent u nieuwsgierig naar onze systemen? Neem vooral contact met ons op. We praten er met alle plezier met u over verder.

e-mail: maas@a-service.nl
telefoon: 0541-521206.

Meld u aan voor onze mailinglist

Elke update direct in uw mailbox?

Taal

Ga naar de website