A-Service |
modulair pallettransport

ONZE OPLEGGERS MET AUTOMATISCHE LAAD- EN LOSSYSTEMEN KUNNEN OOK WORDEN BELADEN MET EEN HEFTRUCK

Als u dit artikel gelezen heeft, heeft u een goede indruk van mogelijkheden van automatische laad- en lossystemen in combinatie met heftrucks.

Onze opleggers met een automatisch laad- en lossysteem, worden in hoofdzaak gebruikt voor geautomatiseerde shuttles tussen vaste locaties. Daarbij wordt de oplegger in one shot voorzien van een complete palletlading.

Wat nogal onbekend is, is dat de opleggers met onze systemen nog steeds kunnen worden beladen met een heftruck. Daarbij positioneert de heftruckchauffeur de pallets rij voor rij aan de achterzijde van de oplegger. Vervolgens wordt het automatische systeem geactiveerd, zodat er ruimte ontstaat voor een volgende rij.

Systemen kunnen dus ook geladen en gelost worden aan een normaal dock. Dat kan handig zijn als er sprake is van bijvoorbeeld onderhoud van de stationaire systemen.

Besturing

Er zijn drie opties als het gaat om de besturing:

  1. Manueel
    De standaard optie, die we bij elk systeem meeleveren. Wanneer er een rij gepositioneerd is, kan het systeem geactiveerd worden via een bekabelde handbediening. De bediener bepaalt via de handbediening de snelheid en de afstand die het systeem aflegt.
  2. Pulse geautomatiseerd
    Een optionele keuze. De in rij geplaatste pallets leggen na het startsignaal van de gebruiker een vast geprogrammeerde afstand af, met een vast geprogrammeerde snelheid. Deze pulse kan op een bekabelde handbediening gegeven worden, maar ook via een draadloze afstandsbediening.
  3. Compleet geautomatiseerd
    Ook een optionele keuze. Elke geplaatste pallet wordt gedetecteerd door een sensor. Als er een volledige rij geplaatst is, zal die het systeem automatisch activeren om de rij via een vaste afstand en snelheid te verplaatsen om ruimte te maken voor de volgende rij.

Welke optie men kiest, is afhankelijk van de logistieke situatie en de heftruckmedewerker. Hoe vaker er geladen wordt met een heftruck, hoe gunstiger het gebruik van een geautomatiseerd heftruckladend systeem. Daarmee kan de heftruckchauffeur alleen, zonder assistentie, de oplegger beladen.

Berijdbaarheid

in normale situaties,  bij een goedwerkend systeem, hoeft de heftruck de oplegger niet in. Bij extreme storingssituaties – wanneer het systeem niet meer actief is -, kan het praktisch zijn dat dat toch gebeurt. Onze kettingsystemen zijn daarvoor zondermeer geschikt. De lamellensystemen kunnen we optioneel uitvoeren met extra vloerversterking, zodat ze ook bereden kunnen worden met een heftruck. Daarvoor hebben we wel vooraf de specificaties van de heftruck nodig.

Vragen of opmerkingen over dit artikel? Schroom niet en neem contact met ons op.

e-mail: maas@a-service.nl
telefoon: 0541-521206.

Meld u aan voor onze mailinglist

Elke update direct in uw mailbox?

Taal

DE|EN|FR|ES|
Ga naar de website